Manon schrijft

Mijn nieuwe website is vandaag live!
Ik was tevreden met mijn (oude) website hoor, maar deze mocht nu ook mee ontwikkelen in de groei die ik maak als haptotherapeut. En dat vind ik nog spannender om op te schrijven dan het melden over mijn nieuwe website. Wie ben ik om te zeggen dat ik ‘lekker sta én ga’ als haptotherapeut? Nou…ja…ik dus.
Als ik dit schrijf, hoor ik zo op de achtergrond gedachtes als: Wel bescheiden blijven hè? Wat zullen mensen wel niet denken? Zo val je nog door de mand…. Wel, die gedachtes mag ik omarmen en er een dikke kus aan geven.
Want ohhhhh….wat voelt het goed waar ik nu sta! Wat kan er veel gebeuren in een jaar! Holy moly.

Ik neem je kort mee: vanaf 2018 werk ik als haptotherapeut. Begin 2020 besloot ik om vanaf 1 april 2020 volledig voor mijn hapto-praktijk te gaan en daarmee te stoppen met het (financieel) veilige en bekende interim HRM werk. En ondanks die eerste lockdown heb ik mogen ervaren: wat je aandacht geeft dat groeit.
Na het nodige wiebelen die eerste weken, kon ik verbinding maken met mijn creativiteit, speelsheid en lef. Wat heb ik veel gespeeld, hulp gevraagd en geleerd. Die eerste lockdown gaf een lekkere boost aan mijn zelfvertrouwen als haptotherapeut.

Nu geloof ik dat alles verbonden is, maar je moet er wel voor #open staan en zien wat op je pad komt. Zoals het contact medio juni 2020 met mijn oud vakdocent van @Instituut voor Toegepaste Haptotherapie, Jacobien Schrijvershof. Voor haar was het tijd afscheid te gaan nemen van het vak en zocht iemand die haar hapto-praktijk in Vught wilde overnemen. Vanaf juli ben ik samen met Jacobien voelend, pratend, afstemmend en samen werkend de praktijk ingestapt om deze in 1 december 2020 volledig over te nemen. Oh en…ik heb vanaf 1 december ook een nieuwe praktijkruimte bij Pax et Bonum betrokken. Hoppa!
En wat klopt dit! De praktijk klopt, Pax et Bonum klopt, Vught klopt. Het loopt ook als een trein. Tot die tweede lockdown. Wat heb ik gepotverd: boos, verdrietig, onmachtig enzo enzo.
Maar ook nu bracht het me precies wat ik nodig had: ruimte om het harde werken van die laatste 6 maanden met al dat nieuws te laten zakken, te door voelen, te verzachten en er echt van te genieten. Want eigenlijk was het best wel bikkelen….en dat kan ik heel goed en best lang ook: ‘iets met beste stuurman staan aan wal’.

Deze tijd heeft me weer meer bij mezelf gebracht en in contact met de meer stille en rustige kant in mij (naast de beweeglijke, spontane kant). Ik voel me gevulder en dat zie en voel ik terug in mijn contact met cliënten in de praktijk. Ik sta stevig, in mijn kracht, geniet, speel….en soms wiebel ik. Vol vertrouwen, ik kom altijd weer terug in mijn midden.
En hoe fijn: de praktijk is weer open en ik ook! Met een volle batterij, weer volle bak open, met een volle agenda én een nieuwe website! www.manonvandijk.nu
Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

#haptotherapie #haptonomie #NFGhapto #vvh #nvpa #ith #open #verbinding #Vught #Rosmalen #coaching