Manon schrijft

Vakantie: voor de een al begonnen, voor de ander ligt het nog in het verschiet.
Velen gaan over de grens op vakantie: Spanje, Noorwegen, Indonesië, België….

En over grenzen gesproken:
Hoe ben je met jezelf – en je grenzen – omgegaan die laatste week/weken voordat je op vakantie gaat?
Nog even tanden op elkaar, schouders eronder, doorzetten, volhouden, schrap zetten? Dat ene project nog afgerond, die deadline gehaald, je mail leeg, overdracht gemaakt….Je huis nog gepoetst voordat je gaat, alles gewassen en dan nog inpakken….en doorrrrr.

Heb jij je grenzen tussentijds gevoeld? Of voel je pas in de auto of in het vliegtuig richting je bestemming dat je te veel en te lang bent doorrrr gegaan? Hoe voel jij dat? Een vol hoofd, strakke kaken, gespannen nek en schouders? Je adem hoog, je borstkas die wat strak aanvoelt? Gevoel van onrust, kort lontje? Gestrest, gejaagd, gespannen?

En hé, ik ben ook geen onbekende van ‘volhouden en doorrrrr gaan’. Nu ik de signalen van mijn lijf meer en meer herken én erken, kan ik eerder bewust keuzes maken. En dit kan van alles zijn: stoppen of hulp vragen of rustiger aan doen… of doorgaan! Voor mij van belang goed voor mezelf te zorgen door ruimte te creëren. En als je me al een tijdje volgt, dan weet je dat wandelen in de natuur voor mij heel belangrijk is.

Wil je ook meer bewust worden van jouw grenzen en hoe jouw lichaam je die laat voelen?
Kom dan naar de workshop|Grenzen op maandagochtend 21 augustus. Er zijn nog 3 plekken beschikbaar.
Wat? Bewust worden van hoe jouw grens voelt en wat je reactie erop is. Samen gaan we ontdekken en uitproberen wat ook kan voor jou én hoe dat voelt.
Hoe? Door lichaamsgerichte oefeningen alleen, met een ander of met de hele groep (max 6 deelnemers).
Waar? Op landgoed Bleijendijk, het Jachthuis.
Wanneer ook alweer? Maandag 21 augustus van 8.30 tot 12.30 uur.

Nog vragen. Stuur me een WhatsApp, sms of mail.