Manon schrijft


Vandaag heb ik een rustig dagje in de praktijk: twee kennismakingsgesprekken, wat verslagen en administratie voor het afsluiten van het kwartaal. Eigenlijk wel fijn: ik voel ruimte en tijd voor mezelf en om dan even wat te vertragen. Ik ben dan meer in mijn lijf, in het hier & nu, in het moment.

Als ik de trap op loop, loop ik de trap op. Als ik lees, dan lees ik. Als ik fiets, fiets ik (en geniet ik van de wind in mijn haar en de zon op mijn huid). Zeker niet vanzelfsprekend voor mij: vooruit en doorrrr heb ik namelijk goed ontwikkeld 😜 Wat dan gebeurt: als ik de trap oploop, denk ik aan een boek dat ik wil lezen. Als ik wil lezen, denk ik aan de boodschappen die ik op de fiets wil doen en als ik fiets ben ik bezig met de trap die nodig geschilderd moet worden. Misschien herken je het wel 🙃

Juist in het hier & nu kun je voelen en ervaren hoe het met je is en wat je nodig hebt. En het bijzondere is: je lijf is altijd in het hier & nu. Je gedachte zijn meer in de vooruit of achteruit. Zit je vaak in je hoofd, kun je het contact met je lijf, jezelf, de ander en het hier & nu verliezen. En dat is toch jammer: je leven en het contact gebeurt namelijk NU!
Haptotherapie kan je weer leren luisteren naar het fluisteren van je lichaam….dan hoef je het niet te horen schreeuwen.

Als bonus stuurt vriendin/collega haptotherapeut van Heijstek Haptotherapie me een ingesproken meditatieve oefening door. Of ik eens wil luisteren. Wat een kado: in de tuin, in de zon met de fijne stem van Jenny heb ik aandacht voor wat mijn lijf me te vertellen heeft. Het is goed in het hier & nu.